1 minuti lugemine. Autor Piret Špitsmeister, 2 väikelapse ema ja nõustaja.

Mina olen täielikult põrunud oma lastelt korra nõudmises. Ma olen neilt palunud, et nad paneksid enda järgi mänguasjad kokku ning kuivataksid põranda ära, kui väikesed käed liiga rutakaid liigutusi teevad ning vesi üle tassi ääre loksub.

Mõnikord nad vastavad mu palvele. Mõnikord nad paluvad, et neid aitaksin. Mõnikord nad keelduvad. Ja kui nad on keeldunud, siis olen väga teadlikult vältinud langemast nõudmistesse ja ähvardustesse.

Selle asemel olen ütelnud, et selline käitumine mind kurvastab ning olen siiski ise segaduse ära koristanud. Sest mina usun, et parim, mida oma lastele pakkuda saan on EESKUJU.

Error: Contact form not found.

Eeskuju, et segadus koristatakse ära ning eeskuju, et kui sõbral juhtub äpardus, siis üheskoos on koristamine lõbus ning läheb imekiiresti 🙂

Eile teritas neiu pliiatseid, kuid natuke läks puru ka põrandale. Neiu võttis tolmuimeja ja koristas rõõmsalt ning tähtsa näoga oma sodi ära. Tulemusega ta siiski rahule ei jäänud ning otsustas kogu elutoa põranda ka mopiga üle käia. Sellest arenes välja lõbus mäng millega lõi ka venna kampa 🙂 … ja kui põrand lõpuks läikis, siis hakkas väikevend koristamist igatsema ning tõmbas igaks juhuks vildikaga ka mõned uhked ristid meie uuele diivanile.

Jaga meiega nippe, kuidas Sina oma lastele eeskuju näitad?

Autor Piret Špitsmeister.

Recommended Posts